Konferencja ma za zadanie umożliwić wymianę doświadczeń i wiedzy na temat najnowszych osiągnięć z obszaru dietetyki.
Przedstawiciele nauki oraz praktycy zajmujący się na co dzień dbaniem o poprawę i promocje zdrowego stylu życia będą mieli okazje do konfrontacji swoich poglądów oraz zapoznania się z najnowszymi wynikami badań i wskazać kierunki rozwoju owej dziedziny.
POLECAMY
Do udziału w konferencji zapraszamy osoby reprezentujące m.in.: instytucje związane z promocją zdrowia, zdrowego odżywiania się i aktywnego stylu życia oraz edukacji w tym zakresie oraz uczelnie i instytuty prowadzące badania w obszarze dietetyki.
Udział w konferencji jest bezpłatny, całkowity koszt ponosi organizator – Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie.
Tematyka konferencji zostanie podzielona na wystąpienia [ok. 20 min.] i panele z udziałem ekspertów [ok. 30 – 40 min], które będą transmitowane w formie online.
Planowane jest wydanie monografii pokonferencyjnej opublikowanej w wersji elektronicznej.
Jesteśmy przekonani, że wymiana doświadczeń pomiędzy przedstawicielami wszystkich zainteresowanych tą tematyką grup zawodowych oraz instytucji edukacyjnych i specjalistycznych, działających na terenie naszego kraju, stworzy interdyscyplinarną przestrzeń wymiany myśli i poglądów oraz przyczyni się do dalszego rozwoju tej gałęzi nauki, jak również wpłynie pozytywnie na świadomość obywatelską w zakresie zdrowego trybu życia.
Głównymi zagadnieniami poruszanymi podczas konferencji będą między innymi:
• probiotyki i prebiotyki w żywieniu człowieka,
• mikrobiom człowieka,
• edukacja żywieniowa,
• rola diety w chorobach,
• współczesne problemy żywieniowe,
• wsparcie żywieniowe po COVID-19,
• trendy konsumpcji,
• rola dietetyka w szpitalnym zespole żywieniowym,
• fakty i mity w dietetyce i żywieniu człowieka,
• jakość, bezpieczeństwo i ocena żywności.
W przypadku zainteresowania udziałem w konferencji prosimy o przesłanie karty zgłoszeniowej oraz streszczenia prezentowanego wystąpienia na adres mailowy edukacja@wsiiz.pl do 31 marca 2022 r., z dopiskiem w tytule maila: "Zgłoszenie – konferencja: Nowe trendy w dietetyce”
dr n. chem. Sebastian Grzyb
Rektor Wyższej Szkoły Inżynierii i Zdrowia w Warszawie