Dołącz do czytelników
Brak wyników

Recenzje

5 czerwca 2019

NR 1 (Luty 2019)

Recenzja książki Dieta w chorobach autoimmunologicznych – co jeść, by czuć się lepiej?

0 27

Dieta w chorobach autoimmunologicznych – co jeść, by czuć się lepiej? pod redakcją naukową dr n. med. Mirosławy Gałęckiej, założycielki Instytutu Mikroekologii w Poznaniu, oferującego kompleksową diagnostykę dolegliwości, u podstaw których leżą dysbioza jelitowa oraz przewlekły stan zapalny, jest praktycznym przewodnikiem nie tylko dla osób zmagających się z chorobą z autoagresji, ale także tych, którzy borykają się z utajonymi nadwrażliwościami na pokarmy oraz zaburzeniami mikrobioty jelitowej. Holistyczne podejście do narastającego problemu, jakim są choroby autoimmunizacyjne oraz dolegliwości ze strony przewodu pokarmowego, opiera się na kilku filarach, z których najbardziej istotne okazują się mikrobiom (modulujący odporność w blisko 80%) oraz nadwrażliwości pokarmowe generujące stan zapalny (poprzez tworzenie się kompleksów immunologicznych). Książka podzielona została na wstęp teoretyczny zawierający podstawowe...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów.

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • Roczną prenumeratę dwumiesięcznika Food Forum w wersji papierowej lub cyfrowej,
  • Nielimitowany dostęp do pełnego archiwum czasopisma,
  • Możliwość udziału w cyklicznych Konsultacjach Dietetycznych Online,
  • Specjalne dodatki do czasopisma: Food Forum CASEBOOK...
  • ...i wiele więcej!
Sprawdź

Przypisy