BEZPŁATNY WEBINAR

Mleko A2A2 – perspektywy zastosowania w diecie dzieci i dorosłych

 

26 czerwca 2023, godz. 17:00
WEBINAR ON-LINE + DYSKUSJA NA ŻYWO
UDZIAŁ BEZPŁATNY

 

Prowadzący

 

 

Dr hab. n. med.

Sławomira Drzymała-Czyż

 

 

Dr n. farm.

Izabela Bolesławska
 

PODCZAS WEBINARU DOWIESZ SIĘ:

  • Czym jest mleko A2A2 i czym się różni od mleka konwencjonalnego?
  • Jakie właściwości prozdrowotne ma mleko A2A2?
  • Jakie są wskazania do stosowania mleka A2A2 w diecie?
  • Jak mleko A2A2 działa w przypadku nietolerancji pokarmowych?
  • Jak mleko A2A2 wpływa na zdrowie układu pokarmowego – jak je wykorzystać w celu zapobiegania stanom zapalnym żołądkowo-jelitowym?
  • Jakie jest zastosowanie mleka A2A2 w żywieniu dzieci?
  • Jakie jest zastosowanie mleka A2A2 w diecie dorosłych i osób starszych?

Mleko to produkt, który odgrywa istotną rolę w żywieniu człowieka już od pokoleń.

Od najdawniejszych czasów jest symbolem rozkwitu i bogactwa. Określenie „kraina mlekiem i miodem płynąca” zagościło w języku na stałe, oznaczając kraj szczęśliwy i zasobny.

Jest powszechnym źródłem pożywienia, a także nośnikiem białka i wapnia.

Mleko A2A2 to nowy rodzaj mleka, o wielu walorach prozdrowotnych, które będziesz miał okazję poznać podczas naszego webinaru!

Gwarantujemy


możliwość spotkania ze znakomitymi ekspertami

dawkę praktycznej i naukowej wiedzy

szansę na włączenie się do dyskusji
i zadawanie pytań ekspertom

 

Nasi Eksperci

 
dr hab. n. med.
 
Sławomira Drzymała-Czyż
 

 

doktor nauk rolniczych z zakresu technologii żywności i żywienia, specjalność żywienie człowieka i dietetyka, od 2008 r. jest pracownikiem Kliniki Gastroenterologii Dziecięcej i Chorób Metabolicznych Uniwersytetu Medycznego im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu, naukowo interesuje się głównie problematyką metabolizmu tłuszczów, na co dzień zajmuje się pacjentami z chorobami metabolicznymi (mukowiscydoza, fenyloketonuria) oraz niedożywieniem, współpracuje ze stowarzyszeniami osób chorych

 

 
dr n. farm.
 
Izabela Bolesławska
 

 

Absolwentka technologii Żywności Wydziału Nauk o Żywności Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu. Tytuł doktora uzyskała na Wydziale Farmaceutycznym Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu. Pracuje w Katedrze i Zakładzie Bromatologii Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu, jako dietetyk w fundacji „ Astra dla żołądka” a także w prywatnym gabinecie dietetycznym. Współpracuje z ośrodkami naukowo-dydaktycznymi, poradniami lekarskimi, klubami fitness, siłowniami, szkołami i przedszkolami prowadząc w nich szkolenia z zakresu prawidłowego żywienia i dietetyki. Autorka opracowań opublikowanych w recenzowanych czasopismach krajowych i zagranicznych. W pracy naukowej kieruje wieloma badaniami dotyczącymi wpływu interwencji żywieniowej prowadzonych z udziałem sportowców, osób otyłych i chorujących na choroby metaboliczne. Od wielu lat prowadzi badania dotyczące wpływu diet na zdrowie człowieka, szczególnie diet roślinnych, niskowęglowodanowych, redukujących masę ciała.

Zapisz się

*Wiemy, że każde pytanie jest ważne! Jednak ze względu na czas przeznaczony na spotkanie może się okazać, że nie zdążymy odpowiedzieć na nie wszystkie, dlatego zastrzegamy sobie możliwość odpowiedzi na wybrane pytania podczas trwania webinaru. Jeżeli Twoje pytanie z formularza rejestracyjnego nie zostanie omówione… nic straconego! Napisz je na webinarowym czacie!

Kontakt

POTRZEBUJESZ SZCZEGÓŁOWYCH INFORMACJI?

Katarzyna Bąk
Project Manager
tel. 698 661 713

katarzyna.bak@forum-media.pl

Współfinansowano z Funduszu Promocji Mleka