//

Świadome żywienie, specjalistyczna dietetyka, naturalne wsparcie organizmu

 

Sprawdź nas! Pobierz bezpłatnie przykładowy numer magazynu!

Korzystaj z wiedzy doświadczonych specjalistów w dziedzinie dietetyki i naturoterapii i pomóż swoim pacjentom osiągnąć ich cele zdrowotne z pełnym wsparciem! Podążaj za najnowszymi trendami w zdrowym odżywianiu i czerp inspirację do utrzymania równowagi między smakiem a korzyściami dla organizmu.

FoodForum

W proponowanym numerze:

ABC PRAWIDŁOWEGO ŻYWIENIA
  • Popularne mity na temat oleju rzepakowego
    Agata Filipowicz
  • Czy dieta może mieć wpływ na jakość snu? – wzajemna korelacja pomiędzy jakością snu i dietą
    Klaudia Sochacka , Sabina Lachowicz-Wiśniewska
  • Czy nadmierne łaknienie na słodkie przekąski jest spowodowane insulinoopornością?
    Monika Krasa
DIAGNOZA LEKARSKA I DIETETYCZNA
  • Przewlekły stan zapalny jako przyczyna większości chorób w XXI w.
    Joanna Ibisz
  • Przewlekły stan zapalny okiem dietetyka
    Aleksandra Lisicka
DIETY
  • Dieta wysokobiałkowa
    Agata Filipowicz
FELIETON DIETETYCZNY
  • Kultura diet – pułapki zdrowego jedzenia
    Katarzyna Bąk
FITOTERAPIA
  • Zioła do zadań specjalnych – naturalne wsparcie trawienia, odporności, bezsenności i stanów lękowych
    Małgorzata Cegiełkowska
  • Zioła obniżające cholesterol
    Agnieszka Musiałek
  • Naturalne metody powrotu do równowagi organizmu po przebytej infekcji wirusowej – wspieranie odporności
    Ewelina Tomczyk
NATUROTERAPIA
  • Toksyczność i losy mikrodrobin plastiku w organizmie człowieka – przegląd najnowszych doniesień naukowych
    Monika Beszterda
OTWARTY DOSTĘP
  • Rola błonnika rozpuszczalnego w terapii zespołu jelita nadwrażliwego (IBS)
    Maciej Jabłkowski
PRZEPIS
  • Ciasto kokosowo-kakaowe na zimno
    Monika Krasa
PSYCHODIETETYKA
  • Zmiany preferencji żywieniowych u dzieci w różnym wieku
    Małgorzata Talaga-Duma
SUPLEMENTY
  • Rola suplementacji we wspomaganiu płodności
    Weronika Moruzgała
  • Menopauza – dieta i suplementacja dla zdrowych błon śluzowych
    Olga Wojciechowska
  • Suplementacja diety we wsparciu terapii otyłości − aktualny stan wiedzy
    Andżelika Kozłowska
UKŁAD TRAWIENNY I PROBIOTYKOTERAPIA
  • Od jelit do nawracających infekcji intymnych – praktyczny przewodnik probiotykoterapii ginekologicznej
    Alina Niezgódka-Klósak
  • Mikrobiota oraz probiotykoterapia w otyłości
    lga Wojciechowska
  • Wrzodziejące zapalenie jelita grubego – nowe wytyczne 2023
    Alina Niezgódka-Klósak
  • Zespół jelita nadwrażliwego – dokuczliwe objawy, niejednoznaczna przyczyna?
    Paula Nagel
ZAPOBIEGANIE CHOROBOM
  • Nastolatek na diecie roślinnej – jak zapobiegać niedoborom pokarmowym
    Anna Adamczyk
  • Anemia − przyczyny, diagnostyka, sposoby radzenia sobie z niedokrwistością
    Klaudia Sochacka , Sabina Lachowicz-Wiśniewska
  • Jak skutecznie zwiększyć poziom serotoniny za pomocą diety?
    Emilia Kołodziejska
  • Żelazo – niezbędny składnik w rozwoju dziecka
    Agata Filipowicz
//