Dołącz do czytelników
Brak wyników

Konferencje, kongresy, szkolenia

28 lutego 2020

FOOD MEDICINE CONFERENCE V

46

W tym roku, 23 października, na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym odbędzie się 5 edycja FOOD MEDICINE CONFERENCE! 

Podobnie jak w poprzednich latach, będzie ona w pełni poświęcona zagadnieniom dotyczącym nawyków żywieniowych, dietoterapii oraz profilaktyce chorób przewlekłych za pomocą diety. W tym roku skupimy się również na żywieniu w kontekście sportu. 

Konferencja skierowana jest do wszystkich studentów i specjalistów kierunków około medycznych, ale również do każdego, kto chciałby świadomie dokonywać wyborów żywieniowych. Coraz więcej badań naukowych wskazuje na znaczący wpływ diety na zdrowie. Celem konferencji jest zatem szerzenie wiedzy i obalanie mitów żywieniowych, które potrafią namieszać w głowie nawet najlepszym specjalistom. 

Prelegentami poprzedniej edycji byli m.in.:  Grzegorz Łapanowski, mgr inż. Małgorzata Jackowska, prof. hab. n. med. Artur Mamcarz, mgr Nina Wojtyra, Elżbieta Lange oraz Dietetyka#NieNaŻarty. Uczestnicy konferencji mieli również niepowtarzalną okazję porozmawiać online z dr Gregerem - autorem książki "How not to die"

Przyjdź i zobacz co szykujemy dla Was w tym roku.

Rejestracji można dokonać TUTAJ

Rejestracji będzie można dokonać już 1 marca na naszym wydarzeniu na facebooku. Ilość miejsc na warsztaty  jest ograniczona!

Kontakt:

przez nasz fanpage

oraz pod adresem e-mail: foodxmedicine@wum.edu.pl

Przypisy