Żywienie w drodze do mety, czyli rola żywienia w sporcie rekreacyjnym- 25.10.2014 Zapraszamy do zapisów

Big jump

Żywienie w drodze do mety, czyli rola żywienia w sporcie rekreacyjnym- 25.10.2014

Czas i miejsce konferencji: 25 października 2014 roku, siedziba Polskiego Komitetu Olimpijskiego, ul. Wybrzeże Gdyńskie 4, 01-531 Warszawa.

 

 

Współprowadzącą konferencję będzie: dr Mirosława Gałęcka oraz Emilia Raszyńska-Czerkawska.

 

Każdy z uczestników otrzyma certyfikat.

 

Konferencja rozpocznie się o godzinie 9,30, a planowane jej zakończenie nastąpi ok. godziny 17,00.

Organizatorzy konferencji: Czasopismo Food Forum oraz Instytut Mikroekologii.

Komitet naukowy:

  • Prof. dr hab. med. Wojciech Cichy
  • Prof. dr hab. med. Krzysztof Kula
  • Prof. nadzw. Dr hab. n. med. Krzysztof Sas- Nowosielski
  • dr n. med. Grzegorz Biegański

Program konferencji:

Wpływ otyłości i chorób współistniejących na zmiany hormonalne i aktywność płciową u mężczyzn po czterdziestce

prof. dr hab. med. Krzysztof Kula, Katedra Andrologii i Endokrynologii Płodności Uniwersytetu Medycznego w Łodzi

——————————-

Mikroflora a aktywność fizyczna. Czy probiotyki mogą wpłynąć na wyniki osiągane w sporcie?

dr n.med. Wojciech Marlicz, specjalista chorób wewnętrznych, gastroenterolog w Klinice Gastroenterologii i Chorób Wewnętrznych Pomorskiego Uniwersytetu Medycznego w Szczecinie,

Grzegorz Sudoł, trzykrotny olimpijczyk, lekkoatleta specjalizujący się w chodzie sportowym.

———————————

Żywienie okołotreningowe w sportach wytrzymałościowych

mgr Justyna Mizera, dietetyk sportowy, prowadzi szkolenia z żywienia przed Maratonem Warszawskim, Centrum Sportowe Olimpiakos.

———————————

Problemy żywieniowe w wybranych dyscyplinach sportowych

dr n. med. Grzegorz Biegański, lekarz sportowy, Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu.

———————————

Wpływ nadwrażliwości pokarmowej IgG zależnej na wyniki osiągane w sporcie

dr n.biol. Patrycja Szachta, Instytut Mikroekologii.

———————————–

Suplementy w poszczególnych dyscyplinach sportów rekreacyjnych – co wybrać?

dr Tomasz Podgórski, Zakład Biochemii, Akademia Wychowania Fizycznego w Poznaniu,

————————————

Gdy mniej znaczy więcej – fakty i mity na temat żywienia w sportach wytrzymałościowych

mgr Bogumił Głuszkowski, sportowiec, autor warsztatów „Poszukiwanie własnej drogi w zawodzie trenera” dla trenerów kadry olimpijskiej.

————————————–

Regularny trening a ciało

mgr Jarosław Skiba, triathlonista, Joanna Jabłczyńska – aktorka, triathlonistka,

Piotr Nowak – aktor, triathlonista.

—————————————–

Praktyczne aspekty żywienia we wspinaczce sportowej –

prof. nadzw. dr hab. n. med. Krzysztof Sas – Nowosielski, Akademia Wychowania Fizycznego w Katowicach.

————————————————————————————————————————————————————–

 

Koszt uczestnictwa w konferencji to 160 zł.

W cenie zawarte są koszty materiałów konferencyjnych, poczęstunku, kawy i napojów. Cena nie zawiera kosztów przejazdu ani zakwaterowania.

Podpisanie niniejszego formularza jest zgodą na poniższe warunki udziału w konferencji oraz zgodą na

wystawienie dokumentu potwierdzającego wpłatę (paragon lub faktura VAT) stanowiącego równowartość kosztu udziału konferencji.

Podpisanie niniejszego formularza jest zgodą na przetwarzanie podanych danych osobowych przez organizatorów konferencji w celu realizacji zgłoszenia, jak i w celach marketingowych.

 

Warunki udziału w konferencji:

 

1. Opłatę za uczestnictwo należy wnieść na rachunek  bankowy  MJ Media sp. z o.o., ul. A. Wrzoska 13/2, 60-663 Poznań, NIP: 972-11-27-646, nr rachunku w Multibanku:

68 1140 2017 0000 4102 1303 8894 

w terminie do 5 dni od daty przesłania zgłoszenia. Przy wpłacie należy podać: Konferencja Żywienie w drodze do mety.

2. Po zarejestrowaniu wpływu na konto uczestnik otrzyma potwierdzenie wpisania na listę uczestników drogą e-mailową.

3. Odwołanie zgłoszenia w terminie krótszym niż 10 dni roboczych przed terminem konferencji zobowiązuje uczestnika do pokrycia 100% kosztów uczestnictwa. Oświadczenie dotyczące odwołania zgłoszenia wymaga formy pisemnej.

 

FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY konferencja Żywienie w drodze do mety

 

W razie jakichkolwiek pytań- prosimy o kontakt pod numerem telefonu:

61/278-79-35

lub

konferencje@food-forum.pl

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *