Żywienie w drodze do mety, czyli rola żywienia w sporcie rekreacyjnym- 25.10.2014 Zapraszamy do zapisów


Żywienie w drodze do mety, czyli rola żywienia w sporcie rekreacyjnym- 25.10.2014
Czas i miejsce konferencji: 25 października 2014 roku, siedziba Polskiego Komitetu Olimpijskiego, ul. Wybrzeże Gdyńskie 4, 01-531 Warszawa.
 
 
Współprowadzącą konferencję będzie: dr Mirosława Gałęcka oraz Emilia Raszyńska-Czerkawska.
 
Każdy z uczestników otrzyma certyfikat.
 
Konferencja rozpocznie się o godzinie 9,30, a planowane jej zakończenie nastąpi ok. godziny 17,00.
Organizatorzy konferencji: Czasopismo Food Forum oraz Instytut Mikroekologii.
Komitet naukowy:


  • Prof. dr hab. med. Wojciech Cichy

  • Prof. dr hab. med. Krzysztof Kula

  • Prof. nadzw. Dr hab. n. med. Krzysztof Sas- Nowosielski

  • dr n. med. Grzegorz Biegański
Program konferencji:
Wpływ otyłości i chorób współistniejących na zmiany hormonalne i aktywność płciową u mężczyzn po czterdziestce -
prof. dr hab. med. Krzysztof Kula, Katedra Andrologii i Endokrynologii Płodności Uniwersytetu Medycznego w Łodzi
——————————-
Mikroflora a aktywność fizyczna. Czy probiotyki mogą wpłynąć na wyniki osiągane w sporcie?
dr n.med. Wojciech Marlicz, specjalista chorób wewnętrznych, gastroenterolog w Klinice Gastroenterologii i Chorób Wewnętrznych Pomorskiego Uniwersytetu Medycznego w Szczecinie,
Grzegorz Sudoł, trzykrotny olimpijczyk, lekkoatleta specjalizujący się w chodzie sportowym.
———————————
Żywienie okołotreningowe w sportach wytrzymałościowych
mgr Justyna Mizera, dietetyk sportowy, prowadzi szkolenia z żywienia przed Maratonem Warszawskim, Centrum Sportowe Olimpiakos.
———————————
Problemy żywieniowe w wybranych dyscyplinach sportowych -
dr n. med. Grzegorz Biegański, lekarz sportowy, Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu.
———————————
Wpływ nadwrażliwości pokarmowej IgG zależnej na wyniki osiągane w sporcie -
dr n.biol. Patrycja Szachta, Instytut Mikroekologii.
———————————–
Suplementy w poszczególnych dyscyplinach sportów rekreacyjnych – co wybrać?
dr Tomasz Podgórski, Zakład Biochemii, Akademia Wychowania Fizycznego w Poznaniu,
————————————
Gdy mniej znaczy więcej – fakty i mity na temat żywienia w sportach wytrzymałościowych -
mgr Bogumił Głuszkowski, sportowiec, autor warsztatów „Poszukiwanie własnej drogi w zawodzie trenera” dla trenerów kadry olimpijskiej.
————————————–
Regularny trening a ciało-
mgr Jarosław Skiba, triathlonista, Joanna Jabłczyńska – aktorka, triathlonistka,
Piotr Nowak – aktor, triathlonista.
—————————————–
Praktyczne aspekty żywienia we wspinaczce sportowej –
prof. nadzw. dr hab. n. med. Krzysztof Sas – Nowosielski, Akademia Wychowania Fizycznego w Katowicach.
————————————————————————————————————————————————————–
 
Koszt uczestnictwa w konferencji to 160 zł.
W cenie zawarte są koszty materiałów konferencyjnych, poczęstunku, kawy i napojów. Cena nie zawiera kosztów przejazdu ani zakwaterowania.
Podpisanie niniejszego formularza jest zgodą na poniższe warunki udziału w konferencji oraz zgodą na
wystawienie dokumentu potwierdzającego wpłatę (paragon lub faktura VAT) stanowiącego równowartość kosztu udziału konferencji.
Podpisanie niniejszego formularza jest zgodą na przetwarzanie podanych danych osobowych przez organizatorów konferencji w celu realizacji zgłoszenia, jak i w celach marketingowych.
 
Warunki udziału w konferencji:
 
1. Opłatę za uczestnictwo należy wnieść na rachunek  bankowy  MJ Media sp. z o.o., ul. A. Wrzoska 13/2, 60-663 Poznań, NIP: 972-11-27-646, nr rachunku w Multibanku:
68 1140 2017 0000 4102 1303 8894 
w terminie do 5 dni od daty przesłania zgłoszenia. Przy wpłacie należy podać: Konferencja Żywienie w drodze do mety.
2. Po zarejestrowaniu wpływu na konto uczestnik otrzyma potwierdzenie wpisania na listę uczestników drogą e-mailową.
3. Odwołanie zgłoszenia w terminie krótszym niż 10 dni roboczych przed terminem konferencji zobowiązuje uczestnika do pokrycia 100% kosztów uczestnictwa. Oświadczenie dotyczące odwołania zgłoszenia wymaga formy pisemnej.
 
FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY konferencja Żywienie w drodze do mety
 
W razie jakichkolwiek pytań- prosimy o kontakt pod numerem telefonu:
61/278-79-35
lub
konferencje@food-forum.pl

AUTOR ARTYKUŁU

Redakcja Food Forum

Redakcja Food Forum
Forum Media

Kontakt z autorem:

Subskrybuj bezpłatny newsletter Food Forum

Co otrzymasz po podaniu adresu e-mail?

  • dostęp do wszystkich treści na stronie food-forum.pl,
  • cotygodniową porcję porad i inspiracji żywieniowych,
  • dodatkowe korzyści od Partnerów Magazynu „Food Forum”.

Dziękujemy za docenienie!

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych więcej...przez firmę FORUM MEDIA POLSKA Sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu, ul. Polska 13 w celach marketingowych, w szczególności na otrzymywanie informacji handlowych pochodzących od FORUM MEDIA POLSKA Sp. z o.o. oraz jego kontrahentów drogą elektroniczną na adres e-mail podany w formularzu zgłoszeniowym.

POBIERZ DARMOWE MATERIAŁY

Kształtowanie kobiecej sylwetki – czy dieta ma płeć?
Format: pdf - 472 KB
Pobierz plik
Interpretacja wyników badań laboratoryjnych w praktyce dietetyka
Format: pdf - 793 KB
Pobierz plik
Diagnostyka zespołu jelita przesiąkliwego.
Format: pdf - 252 KB
Pobierz plik
Piszą dla nas:
Forum Media Polska
ul. Polska 13
60-595 Poznań