Food Forum - Czerwiec - Lipiec 2017 3(19)/2017

Szanowni Państwo! Na okładce ostatniego numeru pojawił się błąd w nazwie artykułu. Pisząc o odwodnieniu hiperosmotycznym błędnie nazwaliśmy je hipersomatycznym. Za pomyłkę z całego serca Państwa przepraszam. Łącze wyrazy szacunku Karolina Zientarska Redaktor naczelna

Premiera nowego numeru Food Forum już 26 czerwca, a w nim m.in.:

 

PROBIOTYKI I SUPLEMENTY

Probiotyki w sporcie – praktyczny przewodnik po „legalnym dopingu”?

Suplementy wspomagające pracę przewodu pokarmowego

Podstawowa suplementacja u sportowców

ZDROWE ODŻYWIANIE

Zdrowe jedzenie nie musi być drogie

Rola kukurydzy w diecie człowieka

Olej z wiesiołka i jego właściwości biomedyczne

Właściwości szparagów. Szparagi – bomba witaminowa i lekarstwo

Obalamy mity na temat oleju rzepakowego

Najnowsze schematy żywieniowe przy nietolerancji glutenu

Jesteś tym, co jesz

ŻYWIENIE DZIECI

Neofobia – zaniedbany problem

Wpływ antybiotykoterapii na problemy jelitowe u dzieci

H2O dla juniora i seniora

Problem nadwagi i otyłości u dzieci – okiem trenera i dietetyka

ZAPOBIEGANIE CHOROBOM

Atopowe zapalenia skóry – wskazówki diagnostyczno-żywieniowe

Redukcja podwyższonej przepuszczalności bariery jelitowej może być prosta i bezpieczna

Żywienie w zaburzeniach neurodegeneracyjnych

Znaczenie stresu oksydacyjnego i wolnych rodników w rozwoju chorób cywilizacyjnych

DIETETYCZNY RING

Pestki moreli gorzkiej

W GABINECIE DIETETYKA…

Regulacje prawne zawodu dietetyka  –  kim jestem, a kim mogę się stać?

Nowoczesny dietetyk – w odpowiedzi na wymagania nowoczesnego pacjenta

ZDROWE PRZEPISY

Letnia sałatka

 

Piszą dla nas:
Partnerzy:
Forum Media Polska
ul. Polska 13
60-595 Poznań