Food Forum - Kwiecień - Maj 2017 2(18)/2017

czy stres psychologiczny prowadzi do otyłości?, mikrobiota jelitowa a zdrowa skóra, prawidłowe przyswajanie witamin D3, K1 i K2

Premiera nowego numeru Food Forum już 25 kwietnia, a w nim m.in.:

PROBIOTYKI I SUPLEMENTY

Para witamin: D3 i K2 Zdrowe kości a wapń

Berberyna

Probiotyki w chorobach zapalnych jelit

Markery stanu zapalnego

ZDROWE ODŻYWIANIE

Topinambur  – skarbnica fruktanów o właściwościach prozdrowotnych

Wody smakowe – czy dzieci powinny je pić?

Woda – jak wybrać odpowiednią

Wywiad z prof. Arturem Mamcarzem, kierownikiem III Kliniki Chorób Wewnętrznych i Kardiologii Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego

Dieta wegańska w czasie ciąży

Olej rydzowy jako źródło niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT)

Znaczeni e di ety dla koncentracji i pamięci

ALERGIE I NIETOLERANCJE POKARMOWE

Rola przeciwciał w powstawaniu alergii na pokarmy

ZAPOBIEGANIE CHOROBOM

Wpływ hiperkortyzolemii  na insulinooporność w aspekcie trudności w utrzymaniu prawidłowej masy ciała

Zdrowa skóra a jelita, czyli co zrobić, gdy dobry krem to za mało

Mikrobiota jelitowa jako czynnik regulujący działanie układu nerwowego

SUPERFOODS

Jagody goji – superowoc prosto z Azji

DIETETYCZNY RING

Nietolerancje pokarmowe – czy utajone reakcje na pokarm istnieją?

PSYCHODIETETYKA

Jedzeni e mi (nie) służy – krótki przewodnik po zaburzeniach odżywiania

Stres psychologiczny jako czynnik predysponujący do powstawania otyłości

CZY WIESZ, ŻE…

Od diety, przez mik robi om, aż do rozwoju chorób lub utrzymania optymalnego stanu zdrowia

Badanie żywej kropli krwi – czy posiada jakąkolwiek wartość diagnostyczną?

Lecznicze właściwości ziół, apiterapii i diety w grzybicach

ZDROWE PRZEPISY

Zielono mi! – detoksykująca wiosenna sałatka

 

Piszą dla nas:
Partnerzy:
Forum Media Polska
ul. Polska 13
60-595 Poznań