Chleb dla Diabetyków to pieczywo o niskim indeksie glikemicznym = 49

zdjęcie IG

Chleb dla Diabetyków to pieczywo o niskim indeksie glikemicznym = 49

Chleb dla Diabetyków stanowi cenne uzupełnienie diety osób chorych na cukrzycę, a także osób
z nadwagą i otyłością.

Włączenie do diety pieczywa o niskim IG może pomóc diabetykom w stałym i równomiernym dostarczaniu glukozy do krwi.

Zawarty w Chlebie dla Diabetyków błonnik pokarmowy spowalnia wchłanianie cukrów, wpływa na obniżenie cholesterolu oraz daje poczucie sytości wspomagając zdrową dietę.

Co to jest Indeks Glikemiczny (IG)?

Indeks Glikemiczny to wskaźnik wzrostu glukozy we krwi po spożyciu danego produktu.

Chleb dla Diabetyków jest rekomendowany i certyfikowany przez Polskie Stowarzyszenie Diabetyków oraz zdobył I nagrodę w konkursie na najlepszy produkt targów Diabetica Expo 2011.

ilość jednostek chlebowych [WW*]: 4,4
1 WW*= ilości gram produktu: 22,5
*WW – wymiennik węglowodanowy
**RWS – Wskazane Dzienne Zapotrzebowanie określone dla osoby dorosłej na poziomie 2000 kcal/dzień. Zapotrzebowanie na składniki odżywcze poszczególnych osób może być wyższe lub niższe w zależności od płci, wieku, poziomu aktywności fizycznej oraz innych czynników

 

Więcej informacji na www.diabetyk.org.pl

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>